Den nye førerhundskolen i Ås

Der håpet får ben å gå på …

Kjære lille nøste...

Den nye førerhundskolen kommer til å være stedet du alltid vil vende tilbake til. Her blir du født, her går du på skolen, her får du din første romkamerat.

Vi skal sørge for at du føler deg trygg, at du får i deg god og sunn mat, nok søvn og hvile, og masse, masse kos.

Når du kommer til verden vil moren din og søsknene dine bo på et lunt og varmt fødselsrom hvor vi holder øye med dere døgnet rundt. Bare få minutter unna ligger veterinærhøgskolen, og mange av studentene som kommer for å passe på deg vil bli dyrleger en dag.

Du kommer til å være i de beste hender, og vi lover deg at hvert eneste menneske som jobber her hos oss vil vite hvem du er og hva du heter – for her er vi alle din familie.

Etter at du har vært hos fôrverten din kommer du tilbake for å gå på skole. Da skal du og din bestevenn bo på rom sammen. Dere skal ha det så gøy!

Og vet du hva? Rett utenfor rommet deres er det en egen liten hundegård hvor dere kan leke. Utenfor der igjen er det en enda større luftegård.

Utenfor der igjen er det et stort treningsområde - og utenfor der igjen ligger det så mye skog og nydelige friluftsområder du bare kan drømme om.

Utpå kvelden, etter trening, mat og lek, kan du legge deg til å sove i din egen seng, side om side med din beste venn.

Du kommer alltid til å være sammen med noen - for en førerhund går aldri alene.

Velkommen til oss lille nøste. Igjen og igjen og igjen.

Vil du også støtte den nye førerhundskolen?

I år går inntektene fra valpekalenderen til den nye førerhundskolen. Fordi vi er så heldige og har så gode mennesker i ryggen kan vi nå bygge en skole der det vil være plass til flere førerhundvalper, som vil få en tryggere og mer tilrettelagt start i livet.

Vil du være med og støtte vårt arbeid med å bygge en ny førerhundskole? Det kan du gjøre ved å bestille en eller flere kalendere. Bestill kalender ved å klikke på denne linken.

Et godt hjem

Det aller viktigste for oss er at hundene har det godt – fra de ligger i mors mage og helt til de blir pensjonister. Les om hvordan valpene vil få det trygt og godt - i hele oppveksten.

Les mer om hvordan valpene skal få et godt hjem

En trivelig arbeidsplass

Dette er drømmeskolen fordi alt vi trenger finnes under samme tak. Det gjør at de som har noe med førehundskolen å gjøre har tilgang på all kunnskap til enhver tid.

Les mer om hvor trivelig arbeidsplass skolen blir

Foto: AneCura

Best ekspertise

Vi i Blindeforbundet har lenge samarbeidet godt med NMBU (Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet) som ligger i Ås. Derfor er vi så glade for at den nye førerhundskolen skal ligge like i nærheten slik at vi kan jobbe enda tettere sammen enn tidligere.

Foto: AniCura

Les mer om ekspertisen på den nye førerhundskolen

Økt kvalitet

Når hele virksomheten er under ett tak er det enklere å justere oss etter hundeloven, regelverk fra Mattilsynet og hvilke miljøtiltak som kreves. Det gir også en mye bedre oversikt over hundenes helsetilstand hele døgnet og vi sparer mye verdifull tid som vi kan bruke der det trengs mest.

Les mer om hvordan førerhundskolen gir økt kvalitet

Anlegg med stor kapasitet

Førerhundskolen blir et moderne bygg, som skal være en trygg base for hundene - men som også skal ta sin del av samfunnsansvaret.

Les mer om hvordan førerhundskolen blir

Følg arbeidet på byggeplassen

I senter av bildet vil inngangspartiet til anlegget komme. Bakerst i bildet er det noe granskog, foran dette er det jorder og noen låvebygninger. Området bærer preg av jordbruksdrift. På selve bygeplassen sees anleggsmaskiner og hauger med jord.

Her kan du følge fremdriften på byggeplassen. Bildet oppdateres hvert 10. minutt. (Trykk F5-tasten for å oppdatere)

(Klikk her for stort bilde, åpnes i ny fane)