SMART KAFÉ i Rasmus Meyers allé 5

Velkommen til Smart Kafè, erfaringsutveksling om smart teknologi.

Dato: 08. desember kl. 18:00–20:00
Fylker: Hordaland, Sogn og Fjordane
Kontakt:
Påmelding til Steinar Stjerna epost: steinar.stjerna@gmail.com eller tlf. 91574782

Hei.

Da er vi over i desember, som er årets siste måned. Vi håper du ønsker å få med deg årets siste smart kafé som avholdes onsdag 8. desember.

Vi starter med en matbit i Rasmus Meyers Allé 5 kl. 17.30 og starter opp med dagens tema både digitalt på Zoom og i Rasmus Meyers kl. 18.00.

Å notere ned små og store ting er noe vi alle benytter oss av. Det kan være handlelister, ting du skal huske til neste dag, en tallkombinasjon eller kanskje også lengre notater på møter eller private grublerier.

Smarttelefoner har flere apper som kan holde styr på det vi skal huske. Vi starter med å se litt på hvordan du enkelt kan gjøre korte notater og påminnelser med Siri og vi ser litt mer inngående på nyttige funksjoner i appen Notater på Iphone. Og kanskje vi også tar for oss noe mer – vi ser hvor mye vi rekker! Dette blir en svært matnyttig Smart Kafé for hverdagen til alle og enhver.

Vi ønsker at Smart kafé skal være et levende og aktivt rom for erfaringsutveksling og idemyldring hvor vi lærer av hverandre, for vi to som driver Smart Kafé er primært begge iPhone-brukere i det daglige og kan noe grunnleggende Android – men alle synshemmede er heldigvis ikke iPhone-brukere. Vi setter derfor svært stor pris på at dere deltakere kommer med forslag og løsninger.

Denne gangen har vi også bedre mulighet til å hjelpe deltakere, som kommer på Smart Kafeen med spørsmål om temaet for svaksynte da Jostein Brattaule fra Bergen Voksenopplæring vil være til stede. Vi satser derfor på å dele oss opp i praktiske øvelser om mulig.

For deg, som ønsker noe å spise, blir det en egenandel på kr 100.

Drikke Kommer i tillegg.

Vi håper at du melder deg på til Steinar Stjerna på e-post steinar.stjerna@gmail.com eller telefon/SMS på tlf. 915 74 782. Påmeldinger kan også rettes til Lise Bakkan på e-post lisebakkan@gmail.com eller telefon/SMS til tlf.482 39 633.

Ved påmelding er det fint om du gir oss beskjed om følgende:

- Navn

- E-post

- Telefonnummer

- Fysisk oppmøte eller digital deltakelse

- Om digital deltakelse: Om du ønsker å motta link til møte på e-post eller SMS

- Om fysisk deltakelse, om du har noen behov vi trenger å ta hensyn til (f.eks. matallergi, nedsatt hørsel e.l.)

Vi er gjerne behjelpelig med oppkobling og teste at utstyret fungerer som det skal. Da er det best om vi får beskjed om dette senest søndag 5. desember. Vi legger ev. da opp til et testmøte med deg trolig mandag 6. desember om ikke annet passer. Vi er opptatt av at Smart kafé skal være et tilbud for alle - særlig for deg som føler at smartteknologi høres ukjent ut eller føles vanskelig. Av denne grunn er det også mulig å kunne delta på møtet over vanlig telefonlinje slik at du ikke trenger den appen Zoom som vi nevnte innledningsvis. Ta kontakt med en av oss om du skulle være usikker på noe eller ha spørsmål rundt hvordan dette fungerer.

Om det er en trøst, så kan også vi som påstår at vi kan litt om dette plundre mer eller mindre i blant med tekniske problemer under møtene, men det ordner seg i løpet av et par-tre minutter – alltid med litt godt humør og tålmodighet fra oss selv og deltakerne... om vi alle har «Kardemommeloven» i tankene går det hele som smurt.

Velkommen til en hyggelig prat og erfaringsutveksling med oss onsdag 8.desember. Vi gleder oss til å se deg!

 

For Smart Kafeen i Hordaland fylkeslag

Lise og Steinar