Søndagstur / Skøytedag Iskanten eller tur rundt Tranevatnet

Velkommen til Skøytedag Iskanten eller tur rundt Tranevatnet for dem som ønsker det.

Dato: 14. november kl. 11:00–13:00
Fylke: Hordaland
Kontakt Silje Thon tlf. 480 70 372

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Familie og venner er velkommen til å bli med.

Norges Blindeforbund Hordaland har inngått avtale med BHT (Bergen og Hordaland turistforening). Vi har tur søndag og onsdag en gang i måneden. Søndagsturene vil være på formiddagen.

Søndag 14. November blir det Skøytedag Slåtthaug eller tur rundt Tranevatnet for de som vil det.

Denne søndagen stiller vi med to valgmuligheter:

1) Skøytedag på Iskanten. Oppmøte ved den Blå Steinen kl. 11:20. Vi tar buss nr 3 sammen kl. 11:33. For de som ønsker å møte direkte ved Iskanten, møt opp kl. 12:00. Meld fra under påmelding hva du ønsker. Turlederne vil ha på gul vest og ta dere imot. Det blir en hyggelig dag! Skøyteaktiviteten er på eget risikoansvar, så ta forhåndsregler uansett om dere er ferske eller erfarne skøytere. Skøyting er gøy, i tillegg til å være god trening for balanse, koordinasjon og muskler. Ta med matpakke og noe å drikke, vi tar en felles pause og hviler beina. Iskanten har kjelke og rullator til låns. Vi avslutter seinest kl. 15:00. Turledere på skøyteaktivitet: Marit S (nr.  97551264) og Annett (nr.  99798246)

2) Tur rundt Tranevannet. Oppmøte ved Den blå steinen kl. 11. Herfra tar vi bybanen til Skjoldskiftet og starter turen derfra. Man kan også møte direkte på parkeringen på Slåtthaug idrettspark kl. 12:00 dersom man ønsker en kortere tur. Denne søndagen går turen rundt Tranevannet på Slåtthaug. Her er det laget gang- og sykkelvei rundt vannet, med noen benker rundtom. Selve runden er omtrent 1,5 km, men for å utvide litt følger vi veien til området rundt Smørås skole hvor vi tar en lunsjpause. Videre går vi tilbake til vannet og avslutter ved parkeringen/bybanen. Dersom du er med å starte fra Bybanen begynner vi med å gå oppover Apeltunveien, hvor det er en stigning på 5-6 grader i ca. 300 meter. Resten av turen er forholdsvis flat, med noen kortere bakker. Bratteste registrerte helning er på ca. 10 grader i en bakke på 10-15 meter. Dagens tur går på grus og asfalt. Grusen er av god kvalitet og skaper et jevnt underlag. Det kan likevel være litt sleipt grunnet mye løv som har falt ned på gangstien. Turledere på tur: Heidi (tlf. 90642047) ,Linn Beate (tlf. 95207492) og frivillig Saskia.

Ta med: Niste, sitteunderlag, vann og varme klær. Varm drikke på termos om du ønsker. Ta med egen hjelm til skøyteaktivitet. Iskanten har skøyter til utleie (se under for pris)

Pris: Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov. Bergen og Hordaland Turlag dekker inngangsbillleten og utlån av skøyter på Iskanten.

Påmelding:  kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372) innen fredag kl. 12

Ved behov for ledsager: Har man behov for ledsager må man stille med dette selv. Men si gjerne fra om du mangler dette i forkant av turen, så vil Turlaget eller Blindeforbundet bidra med å skaffe dette dersom mulig.

Alle er velkommen til å være med.