Tur med Bergen og Hordaland Turistforening

Velkommen til søndagstur med BHT, turen går denne gangen i Fjellveien med start fra Mulen.

Dato: 13. mars kl. 11:00–13:00
Fylke: Hordaland
Kontakt Silje Thon Tlf. 480 70 372

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? "Klart det går"-gruppen ønsker velkommen til turer og aktiviteter. Dette er et tilbud åpent for alle, med fokus på tilrettelegging for personer med fysiske funksjonsnedsettelser.

Hordaland Fylkeslag har i samarbeid med BHT (Bergen og Hordaland Turistforening) turer på onsdag og søndag ca en gang i måneden. Dette er turer som er tilrettelagt for synshemmede og rullestolbrukere, turene foregår i rolig tempo med både lengre og kortere turer.

Denne gangen går turen i Fjellveien.

Oppmøte: Den Blå Steinen klokken 11:00

Vi tar bussen sammen til Mulen kl. 11:12 fra Torget. Du kan også møte direkte i Mulen kl. 11:30. Det er mulig å parkere bilen ved Mulen Barnehage.

Turbeskrivelse:  Søndagstur langs Fjellveien.

Fjellveien er en populær turvei i Bergen, og har flere muligheter for turer og avstikkere. Turen som er beskrevet her går i den sørlige delen, som generelt er bedre tilrettelagt enn den nordlige delen. Turen er relativt flat og er godt tilgjengelig for rullestol. Det er fast dekke stort sett hele veien, en veksling mellom grus og asfalt. Langs hele Fjellveien er det flott utsikt og det er plassert ut benker flere steder underveis.

Totalt er turen planlagt til ca. 5 kilometer, men vi tilpasser til hva deltagerne ønsker. Vi starter fra Mulen og går opp Mulesvingen til vi er i Fjellveien. Dette er en bakke som er ca. 250 meter lang og som svinger seg oppover til den møter Fjellveien. Den er bratt, med stigning 9 grader på det meste. Men når vi er oppe, er vi i grunn ferdige med dagens stigning. Vi går langs Fjellveien, og nyter utsikten – og kanskje et solgløtt? Det er flere benker underveis så vi tar en pust i bakken ved behov, og en felles spisepause.

Har du spørsmål ved bruk av rullestol på denne turen? Kontakt frivillig Annett Eidsvåg Garvik på tlf  99798246.

Ta med: Gode sko og klær etter været. Drikkeflaske og matpakke. Det er tillatt å ta med hund på turene.

Pris: Det er gratis å delta på tur. Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller transport ved behov, meld i så tilfelle fra ved påmelding.

Påmelding: Vi ønsker å motta påmeldinger for å få oversikt over antall deltakere og gruppesammensetning i forkant av turen. Er du merdlem i Blindeforbundet ta kontakt med Silje Thon Tlf. 480 70 372 senest fredag kl. 12.

Ved behov for ledsager: Har man behov for ledsager må man stille med dette selv. Si fra om du mangler dette i forkant av turen, så vil Turlaget eller Blindeforbundet forsøke å bidra med det.

Turledere: Marit HL og Linn Beate

Denne gangen går turen i Fjellveien.

Oppmøte: Den Blå Steinen klokken 11:00

Turbeskrivelse:  Søndagstur langs Fjellveien.

Turledere: Marit HL og Linn Beate