Pasienttransport og testing for covid-19

Bergenser og trenger du covidtest? Her er fremgangsmåten

Nyhetssak fra 09. april 2021

Pasienter med behov for pasienttransport skal primært testes ved Bergen legevakt (pga. timebestilling). Teststasjonen ved Bergen legevakt er stengt i helg og ved behov for testing i helg må det avtales tid og sted ved teststasjonen på Spelhaugen.

Pasientreiser bestilles av Koronatelefonen eller pasientens fastlege. Legevakten selv anser det i de aller fleste tilfeller hensiktsmessig å bestille tur/ retur samtidig. Det er viktig at det legges inn en rekvisisjon både til og fra behandlingsstedet.

Bergen legevakt skriver følgende i sine rutiner: «Det bør ikke være nødvendig at returen bekreftes av test-linjen. Dersom returen må bekreftes må dette kommuniseres ved bestilling av pasienttransport og vaktansvarlig ved teststasjonen må få beskjed om at dette må gjøres.»
Dersom du skal testes i bilen, skal dette være avtalt når turen bestilles. Da vil drosjesjåføren ringe til vaktansvarlig og testpersonell vil komme til avtalt sted og du vil få gjennomført testen. Bergen Legevakt har informert om at pasienter som ankommer med pasienttransport vil bli prioritert for å unngå forsinkelser.

KONTAKTINFORMASJON PASIENTREISER
Telefon: 05515
Mandag - fredag kl. 07.00-19.00
Lørdag kl. 09.00-15.00

KONTAKTINFORMASJON KORONATELEFON
Telefon: 55 56 77 00
Mandag - fredag kl. 08.00-20.00
Lørdag - søndag kl. 09.00-14.00