RØROSMARTNAN OG HISTORISKE HOTELL

Bli med Hordaland Fylkeslag på tur til Røros og Rørosmartnan 13. - 18. Februar 2022

Nyhetssak fra 20. september 2021

Røros vinterstid

INVITASJON RØROSMARTNAN OG HISTORISKE HOTELL

Bli med Hordaland Blindeforbund til Røros og opplev Rørosmartnan i tiden søndag 13. februar til fredag 18. februar 2022 – 6 dager.

Historiens første Rørosmartnan ble holdt i 1854. En kongelig resolusjon fra 1853 sier følgende: ”Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynner nest siste tirsdag i februar Måned” I moderne tid er dette markedet utvidet til å gjelde til og med lørdagen.

Hordaland fylkeslag inviterer til en spennende tur der vi skal innom Historiske Hotell på veien til Røros og på veien hjem.

13.Februar: Bergen – Hamar
Vi starter tidlig søndag fra Bergen Busstasjon og første etappe går via Voss til Flom der vi skal spise en deilig lunsj på Fretheim Hotell. Fretheim Hotel har tiltrukket seg gjester fra hele verden siden slutten av 1800-tallet. Videre går turen via Vang- Ryfoss – Fagernes før vi tidlig kveld ender i Hamar og Hoel Gård. Det vil selvsagt være pauser underveis. Hoel Gård er en perle ved Mjøsa, ligger vakkert til på Nes-halvøya. Storgården har en praktfull utsikt over Norges største innsjø. Her skal vi ha en bedre middag og innkvartere oss for natten.

14.Februar: Hamar - Røros
Etter en bedre frokost tar vi fatt på bussturen mot Røros. Vi kjørere først til Rena der vi har første benstrekk. Vi fortsetter så videre på ferden mot Røros. Dagens Lunsj spiser vi i Alvdal ca. kl. 13:00. Det blir innlagt pauser med mulighet for toalettbesøk på veien. Etter lunsj fortsetter vi turen mot Røros. Vi er framme på Røros og Røros Hotell tidlig på ettermiddagen. Resten av ettermiddagen fram mot dagen er til fri dispensasjon.

15.februar.
Rørosmartnan åpner og vi får med oss åpningsseremonien. Vi spiser felles lunsj på hotellet. Røros byr på mange aktiviteter og severdigheter. Vi sender ut ulike tilbud til påmeldte. Må påberegnes ekstrakostnad

16.februar.
Kanefart.

17.februar: Røros – Gran
Etter frokosten har vi formiddagen til fri disposisjon så er det noe du ikke har fått med deg ennå er dette tiden å gjøre det på. Vi får i oss en lunsj kl. 12:00. kl. 13:00 setter vi oss i bussen og starter hjemturen. På grunn av vinterføre vil turen gå samme trasé via Alvdal men denne gangen kjører vi til Gran og Granavolden. Turen i dag blir mange timer i bussen, men det blir selvsagt muligheter for benstrekk underveis. Vi anbefaler at man selv har med seg en matbit i vesken denne dagen da det blir lenge mellom lunsj og middag. Vi skal prøve å legge inn mulighet for å kjøpe en matbit underveis men det er pr. nå usikkert.
Vi ankommer Granavolden på kveldingen og går rett til middag.

18. februar. Gran - Bergen
Etter en god frokost er det tid til å ta fatt på reisen tilbake til Bergen. Vi kjører først til Flå der vi tar en liten benstrekk. Videre kjører vi til Hemsedal der vi tar neste pause før vi kjører vider til Sognaporten for en litt sen lunsj. For de av dere som tenker det er lenge mellom frokost og lunsj anbefaler vi at dere smører med en liten matpakke ved frokost. Eventuelt så kan det være mulig å kjøpe en matbit i en pause. Fra Sognaporten kjører vi igjen via Voss og til Bergen. Beregnet ankomst i Bergen er ca. kl. 18:00. På grunn av vær, føreforhold og lovpålagte pauser for sjåfør er det kun ca. tider.

Priser:

Pris per person: Kr. 8950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3.245,-

Prisen inkl.:
Hele turen i moderne turbuss – 5 overnattinger på hotell m/frokost, lunsj og middag. Reiseleder som synstolker og holder styr på alle severdigheter og historiske hendelser under hele turen.

Påmelding sendes til Hordaland Fylkeskontor tlf. 55 33 69 44 eller e-post hordaland@blindeforbundet.no innen 6. oktober 2021

Hordaland Fylkeslag
Turutvalget