AVLYST! Velkommen til juleverksted på Zoom

Dato: 13. desember kl. 14:00–16:00
Fylke: Oslo
Påmelding til Oslo fylkeslag tlf. 23215050 e-post oslo@blindeforbundet.no innen 11. desember. For opplæring i bruk Zoom på tlf i forkant, ring 23215026 og avtale tid.

Velkommen til juleverksted på Zoom

Aktivitetsutvalget i Oslo fylkeslag inviterer små og store til juleverksted på Zoom i år.

• Det blir søndag 13. desember, på selve Luciadagen.
  • Vi starter kl. 14 og avslutter 16 eller når vi er ferdig.

Her kan du få med deg:

• Hege som skal fortelle eventyr og er veldig morsom.
  • Hanne skal lære oss og lage egne julekort og julelapper. Innkjøpsliste lenger ned på siden.
  • Randi hjelper deg å lage veganske pepperkaker.  Deigen kan bli hva du vil, snømann, engel, nisse osv. Innkjøpsliste og forberedelser lenger ned på siden.

Alle er velkomne, men vi er glad for påmelding for å vite om noen kommer.

Du melder deg på til Oslo fylkeslag på tlf. 23215050 eller e-post oslo@blindeforbundet.no innen 11. desember.

Innkjøpsliste veganske pepperkaker

• 2 dl dadler uten sten
  • Ca 200 gram/3 dl. mandler, gjerne skoldet hvis du vil ha lysere farge
  • Til søtning brukes;
  • Lønnesirup (ev Agave, flytende honning eller lignende)
  • Steviosa sukker (ev Sukrin, Honning, Kokosblomstsukker eller annet etter valg) Du bruker det du har

Malt Krydder;

• Kanel, jeg bruker ceylon kanel. Du kan bruke det du har.
  • Kardemomme
  • Nellik
  • Ingefær
  • Anis
  • Pepper

Forberedelser

Ta ut stenen av dadlene, om disse har det.Mandlene kan skoldes for å få en renere smak og lysere farge, men Må ikke gjøres.Kan kjøpes ferdig (men er forholdsvis dyrt) eller ha de i en kjele med kokende vann. La de ligge i det varme vannet til skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet og tørk dem på/med kjøkkenpapir før bruk.

Utstyr

Vi bruker kjøkkenmaskin med kniver, eller en sterk stavmikser som kan knuse mandlene.

Innkjøpsliste julekort/julelapper

• Tykke ark. Eks. punktark.
  • Farger/tusj
  • Saks og hullemaskin eller noe du kan lage hull med.
  • Garn eller glitter tråd
  • Synål/stoppenål til garnet

Vi gleder oss og håper å se riktig mange på juleverkstedet.

Hanne og Randi Elisabeth