Aktuelle aktiviteter og interessepolitikk

I dette nyhetsbrevet kan du lese om følgende:

1. Velkommen til iphonekafe 18.11
2. Velkommen til medlemskafe 25.11
3. Lansering av filmen: Alt det jeg er. 28.11
4. Velkommen til juleverksted 8.12
5. Invitasjon til førjulsfest i Rokaden Sjakklubb 12.12
6. Gratis prøvetime i Get going
7. Råd for funksjonshemmede i Oslo kommune

1. iPhonekafé fortsetter mandag 18. og 25. november,  og tirsdag 26. november.

Mandag 18. november kl. 12.30. – 15.00 er det igjen iPhonekafé for nybegynner og litt øvet. Det blir først litt generell informasjon og kartlegging av deltakernes behov. Deretter har du mulighet for å få svar på spørsmål og individuell opplæring fra Elkjøps instruktører. Vi har kaffe, te og en hyggelig prat rundt bordet i fylkeslagets lokaler i Sporveisgata 10 mens du venter. Ta gjerne med egen matpakke om du ikke rekker å spise før du kommer.

Neste iPhonekafé for viderkomne blir tirsdag 26. november kl. 17.30 – 20.   Hvis du ikke har meldt deg på allerede, gjør det snarest til  oslo@blindeforbundet.no  eller tlf 23215050. Fortsatt åpent hus hver mandag fra kl. 13 – 14.30 for alle som ikke deltar på opplæring iPhone, men bare vil komme innom for en kaffeprat. Vi har pepperkaker også. (J

2. Velkommen til medlemskafe  25.11. kl. 17-19 i Sporveisgt 10.

Rådgivningskontoret for syn og hørsel informerer om sitt tilbud og svarer på spørsmål om både syn og hørsel,  etterfulgt av Ruter med nyheter om kollektivtilbudet i Oslo. Kaffe/te og kjeks fra kl. 16.30. Påmelding innen 22.11. til oslo@blindeforbundet.no eller tlf 23 21 50 50

3. Lansering av filmen: Alt det jeg er.

Nedenfor følger en henvendelse fra Produksjonsselskapet S&U production og produsent Anita Rehoff Larsen som lanserer filmen Alt det jeg er, med synstolking. Det skal være visning av filmen 28. november på Vega Scene. Produsenten ønsker å komme i kontakt med medlemmer og tillitsvalgte som kan teste om synstolkingen fungerer. Interesserte kan kontakte oslo@blindeforbundet.no eller tlf 23 21 50 50

Vi skal lansere en film på kino som heter Alt det jeg er og har jobbet med et team som har syntolket filmen. Jeg ville gjerne forsikre meg om at synstolkningen holder høy kvalitet og vil fungere på publikum. Har dere noen hos dere som kunne tenke seg å være med å teste den? Vi skal ha en visning på Vega scene 28. november klokken 13.00, og det kunne vært en fin anledning til å prøve den ut i samarbeid med dere. Er dette noe du har mulighet til å snakke videre med meg om?

mvh Anita

Om filmen

Hva om du ikke fikk snakke om det vondeste i livet ditt, men allikevel fortalte alt. Emilie er 18 år og bærer på en barndom preget av overgrep, frykt og taushet. Hun ønsker å ta et oppgjør med den vonde barndommen, men møter en vegg av stillhet. Er det mulig å gå videre i livet uten å bli sett eller hørt? ALT DET JEG ER viser for første gang konsekvenser av seksuelle overgrep fra barndommen sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske. Dette er historien om en usedvanlig modig ung kvinne på vei til forsoning. Les mer om filmen her: https://altdetjeger.no/om-filmen

4.Velkommen til juleverksted

Alle som har lyst til å kose seg litt ekstra i advent stiden er velkomne til å lage honninglys, juledekorasjon, julekurver, julegodt og pynting av pepperkakehus. Det blir servering av pepperkaker, julebrus og gløgg.
Tid: 8. desember fra kl 12-16.
Sted. Oslo fylkeslag, Sporveisgata 10.
Egenandel: 60 for voksne og kr 30 for barn. Husk å ta med bokser, som det du lager kan legges i, sånn at det kommer velberget hjem til deg.
Påmelding senest 29. november
Alle er velkomne med eller uten barn

Hilsen smånissene i fylkeslaget

5.Invitasjon til førjulsfest i Rokaden Sjakklubb.

Medlemmer og andre interesserte inviteres hermed til førjulsfest for å markere avslutningen på høstsesongen 2019.
Sted: Sporveisgata 8, klubblokalet, inngang i porten.
Tidspunkt: Torsdag 12. desember fra kl. 18:00.
Deltakeravgiften er lik for alle: kr. 200, som kan innbetales via nettbank eller vipps til konto: 1503.34.76563.
Det serveres varmrett med godt drikke i flere valgfrie varianter; samt kaffe med tilbehør. Det utdeles premier for innsats i høstens turneringer. Hva underholdning angår, får vi se hva festkomiteen legger opp til. For øvrig har deltakerne mulighet til å bidra med spontane innslag. Det er erfaringsmessig stort spillerom for den gode, inkluderende samtale og de artige historier, med eller uten tilknytning til sjakk.

Påmelding senest mandag 9. desember kl. 12:00 til Rokadens leder, Olav Vik,

mobil 900 54 468, E-post

Vel møtt!

Vi benytter anledningen til å minne om rokadens nettside, www.rokaden.no Her finnes alltid oppdatert informasjon om klubbens aktiviteter.

Med hilsen på vegne av styret

Asbjørn Syslak, sekretær,

tlf. 67 07 57 30

e-post:

6. Gratis prøvetime i Get going

Benytt deg av det fine treningstilbudet i fylkeslaget.  Du kan få en gratis prøvetime torsdager kl. 12 innen 15. desember. Ring 99604949 Randi Elisabeth.

7.Råd for funksjonshemmede i Oslo kommune.

Norges Blindeforbund Oslo er svært aktive i kommunale råd fordi vi har gode tillitsvalgte. Vi har derfor allerede sendt inn en rekke kandidater gjennom vår paraply – organisasjon FFO Oslo. Oslo kommune ber likevel om tilleggs representasjon i følgende bydeler: Grünerløkka ber i tillegg om kvinnelige kandidater for å ivareta kommunelovens krav om kjønnsbalanse.

Østensjø ber i tillegg om mannlige kandidater for å ivareta kommunelovens krav om kjønnsbalanse.

Nordstrand ber i tillegg om mannlige kandidater for å ivareta kommunelovens krav om kjønnsbalanse.

Gamle Oslo

Stovner

Sagene

St Hanshaugen

Grorud

Vi oppfordrer alle interesserte til å ta kontakt med oss, på eller tlf 23 21 50 50. Dette er en god mulighet til dialog med og påvirkning av myndighetene, vanligvis 8 - møter i året med fast møtegodtgjørelse.

Åpne nyhetsbrevet i nettleser