Interessepolitikk og aktiviteter

I dette nyhetsbrevet kan du lese om følgende:
1. Sterkere regulering av el-sparkesykler
2. Partiprogrammene tilgjengelige på lyd og punkt
3. Jeg gikk meg over sjø og land
4. Lunsjkafe på zoom
5. Tur til Akershus festning
6. Velkommen til makeup kurs
7. Marka tur – noe for deg?
8. Tur til Norsk Folkemuseum på Bygdøy
9. Tid for Yoga
10. Velkommen til spa-kurs for menn og kvinner.
11. Punkt kurs for viderekomne.
12. Høstenergi med grønne måltider.
13. Nye medarbeidere i Norges Blindeforbund Oslo
14. Bærekraftpris for beste masteroppgave, Universitetet i Oslo

1. Sterkere regulering av el-sparkesykler

I et intervju med Handikappnytt redegjør Samferdselsminister Knut Arild Hareide for hvorfor han nå ønsker enda sterkere regulering av el-sparkesyklene. Følg linken for mer informasjon. Strammer grepet om sparkesyklene (handikapnytt.no)

2. Partiprogrammene tilgjengelige på lyd og punkt

Er du nysgjerrig på hva de ulike partiene mener? Vil du undersøke partienes politikk på et bestemt område? Gjennom NLB får du tilgang til 10 største partienes programmer i ulike format. Følg linken for mer informasjon. 

3. Jeg gikk meg over sjø og land

Denne gangen inviterer Oslo aktivitetsutvalg alle til å bli med på en guidet tur til Kina.
Torsdag 16. september kl. 19.30 på Zoom
Vi skal besøke Kina med Tuyet Quach som guide. Hun vil fortelle hva vi bør se, gjøre, la være å gjøre, spise og drikke, om vi ønsker å besøke landet. Her vil du også kunne stille spørsmål som du måtte ha.
Alle er hjertelig velkomne!

Linken til Zoom-treffet torsdag 16. september finner du her

Har du spørsmål i forbindelse med arrangementet, send gjerne en mail til nina.joh@online.no

For aktivitetsutvalget
Nina Johnsen

4. Lunsjkafe på zoom

Velkommen til lunsjkafe på Zoom
Aktivitetsutvalget i Oslo inviterer til lunsjkafe på Zoom fredag 17. september kl. 11-12. Vi har ikke noe tema denne gangen. Ta med kaffen/teen og matpakken din og bli med. Her er alle hjertelig velkommen.

Linken til Zoom-treff finner du her


5. Tur til Akershus Festning

Aktivitetsutvalget arrangerer tur til Akershus Festning, torsdag 23. september 2021. Oppmøte: Kl. 17.00, foran porten inn til den nye delen av festningen (gamle Logen).

Guidet vandring i Norgeshistoriens viktigste borg og festning.
Bli med på en guidet vandring med vår faste guide Erlend Øyan på selveste Akershus festning. Her vil vi lære om den viktige rollen festningen har spilt helt siden den ble bygd på slutten av 1200-tallet.
Konger og dronninger, riddere og soldater har alle formet historien her. Og noen av de går kanskje til og med igjen?

Festningen er bratt, og det er steder med ujevnt underlag. Ledsager er derfor helt nødvendig her. De som trenger hjelp til å skaffe ledsagere, kan si fra ved påmelding.

Egenandel: Kr 100,-. Påmelding skjer til NBF, Oslo, tlf.: 23 21 50 00, mail: oslo@blindeforbundet.no, eller til Nina Johnsen på mail: nina.joh@online.no, senest innen 16.09.21. Egenandelen settes inn på bankkonto nr. 1644.12.56209, eller vippes til: Oslo Fylkeslag: 85977, senest innen 16. september.

Fint om du merker betalingen med navn på arrangementet. Vi ønsker velkommen til en spennende tur!

6. Velkommen til makeup kurs

Torsdagene 21. og 28. oktober og 4. november fra kl. 17 – 19.30, inviteres du til å delta på makeup-kurs i fylkeslagets lokaler i Sporveisgaten 10. Lærer: Lena Rønning. Hun er Selvstendig MARY KAY konsulent.

Alle kursdeltakerne jobber med sitt eget ansikt med veiledning fra kurslærer.
Det er viktig å ha tid til å øve, som er eneste måten å bli bedre på.
Når man blir tryggere, kan man tørre å eksperimentere mer og sette sin egen stil på sminken.

Dette går vi gjennom:
Hudpleie, grunnlag er viktig for bra resultat
Foundation, har med flere typer også primer
Konturering og highligt
Bryn
Øyenskygge teknikker, dag og kvelds makeup
Påføring av mascara
Leppestift og lip liner

Kurslærer har med speil, engangsapplikatorer, børster, bomullspads, Q-tips, alt vi trenger av make up.
Hver og en får også med gode tips som er printet på papir, er plass til egne notater også der.

Påmelding skjer til Oslo Fylkeslag på tlf.: 23 21 50 00, mail: Oslo@blindeforbundet.no, eller til Nina Johnsen på mail: nina.joh@online.no, senest innen fredag 15. oktober 2021.

Velkommen!

Beste hilsen
For aktivitetsutvalget
Nina Johnsen

7. Marka tur – noe for deg?

Aktivitetsutvalget i Norges Blindeforbund, Oslo arrangerer en tur i marka, lørdag 9. oktober.
Turen starter ved Frognerseteren T-banestasjon kl. 10.30, og fortsetter mot Sjennungstua via Tryvannstua. Vi spiser lunsj på Sjennungstua, enten medbragt niste, eller du kan kjøpe deg en matbit på stua, deriblant nordmarkas garantert største skolebrød! OBS! Det er ikke lov å spise medbragt niste inne på stua hvis du ikke kjøper noe ved siden av på stedet. Det vil bli mulighet for en stopp på Tryvannstua for de som trenger å gjøre sitt fornødende.
Påmelding til NBF, Oslo, mail: oslo@blindeforbundet.no, tlf.: 23 21 50 00, eller Nina Johnsen, på mail: nina.joh@online.no, senest innen fredag 01.10.21. Det er plass til 10 synshemmede med ledsagere. Alle må ha med egen ledsager, men vi er behjelpelig med å skaffe ledsagere til de som ikke har noen. Si fra ved påmelding hvis vi skal være behjelpelig med å skaffe ledsager til deg. Det er ingen egenandel. Deltakerne nå selv sørge for å dekke reise til og fra Frognerseteren og kjøper selv det de ønsker å spise og drikke.
Ta med varmt tøy og regntøy i tilfelle regn.

Da ønsker vi hjertelig velkommen til en koselig tur.

Med vennlig hilsen
For aktivitetsutvalget
Nina Johnsen

8. Tur til Norsk folkemuseum

Aktivitetsutvalget arrangerer tur til Norsk Folkemuseum på Bygdøy, lørdag 16. oktober 2021. Oppmøte: Kl. 12.00 utenfor hovedinngangen til museet.

Folkemuseet er et av våre aller største museer og har samlinger fra hele landet, fra middelalderen og nesten frem til i dag. Få, om ingen steder i landet gir oss en like god forståelse av hvordan nordmenn har levd i dette langstrakte landet gjennom tidene. Fra nord til sør og fra land til by viser folkemuseet utviklingen vår land har gjennomgått og hvordan arkitektoniske tradisjoner fortsatt lever.
Det er mange bratte skrenter, lave dører o.l. så ledsager er nødvendig på denne turen. De som trenger hjelp til å skaffe ledsagere, kan si fra ved påmelding.
Egenandel: Kr 100,-, dekker også inngangsbilletten til museet. Ledsagere går gratis. Har du ledsagerbevis, må du ta med deg dette for evt. fremvisning ved ankomst.
Påmelding skjer til NBF, Oslo, tlf.: 23 21 50 50, mail: oslo@blindeforbundet.no, eller til Nina Johnsen på mail: nina.joh@online.no, senest innen 08.10.21. Egenandelen settes inn på bankkonto nr. 1644.12.56209, eller vippes til: Oslo Fylkeslag: 85977, senest innen 8. oktober.
Fint om du merker betalingen med navn på arrangementet.

9. Tid for Yoga

Fra 11.oktober blir det undervisning og praksis i yoga. Det blir et 8 ukers opplegg der vi skal ha fokus på blant annet å få balanse i kropp og sinn, løse opp i spent muskulatur, pusten som viktig verktøy i hverdagen og økt styrke i kjernemuskulatur. Høres dette ut som noe for deg? Yoga handler om så utrolig mye, men først og fremst å sette av tid til seg selv og egenpleie til kropp og sinn. Tid: oppstart mandag 11. oktober fra kl 17:00 til 18.00. Deretter de neste 7 mandagene. OBS! Oppmøte må skje et kvarter før, senest kl. 16.45, slik at man får tid til å gjøre seg klar med treningstøy og matte til timen begynner. Sted: Oslo fylkeslags lokaler i Sporveisgata 10.
Pris: Egenandelen er satt til kr 300. Pengene settes inn på bankkonto nr. 1644.12.56209, eller vippses til:
Oslo Fylkeslag: 85977.
Fint om du merker betalingen med navn på kurset.

Deltagere og påmelding: Maks antall blir 15 personer foruten instruktør. Alle som melder seg på vil bli satt på ei liste, og det vil bli satt opp venteliste. Ellers vil det fungere sånn at de 15 første påmeldte får plass uansett.
OBS! Alle må stille med ledige klær og egen matte. Har du ikke egen matte, kan dette fås kjøpt i ulike sportsforretninger.

Påmelding skjer til Nina Johnsen, mail: nina.joh@online.no, eller Norges Blindeforbund, Oslo, tlf.: 23 21 50 50 50, mail oslo@blindeforbundet.no, senest innen mandag 04.10.21.

10 Velkommen til spa kurs for kvinner og menn

Lørdag 23. oktober og lørdag 20. november, begge dager fra kl. 11.00 til 15.00 inviteres du til å være med på en avslappende spalørdag i fylkeslagets lokaler i Sporveisgaten 10. En velger selv om man ønsker å delta på en eller begge spalørdagene.
Lærer: Lena Rønning. Hun er Selvstendig MARY KAY konsulent. Alle får utstyr og gjør dette på seg selv. Kurslærer ordner så alle kan sitte i trygg avstand, har med vaskefat og baljer så ingen trenger å forlate plassen sin om de ikke vil. Vi starter med silkehender, et deilig 3 steg behandling for hendene, de blir myke og deilige.
Så går vi over til Silkeføtter, vi sitter med føttene i vann og skrubber føttene myke, så påfører vi deilig mykgjørende krem.
Så er det ansiktet, vi renser og tar en deilig ansiktsmaske som er individuelt anpasset.
Silkelepper, leppene skal også skrubbes og påføres deilig krem. De som ønsker det kan få på Foundation, mascara, rouge og lip gloss før de drar.

Kurslærer har ikke med varer for salg, men det er lov å handle i løpet av kurset om det er noen som ønsker det.
Påmelding skjer til Oslo Fylkeslag, tlf.: 23 21 50 00, mail: oslo@blindeforbundet.no, eller til Nina Johnsen på mail: nina.joh@online.no, senest innen torsdag 14. oktober 2021.

11. Punkt kurs for viderekomne.

Aktivitetsutvalget har den glede å invitere deg til kurs i punktskrift. Dette kurset er for deg som har grunnleggende kompetanse i å lese og skrive punktskrift.
Oppstart: Mandag 11. oktober fra kl. 16.30 til 19.00, fortsetter 25. oktober, 8. og 22. november, og avsluttes 6. desember.
Lærer: Ellinor Bergrud. Egenandel: Kr 300. Pengene settes inn på bankkonto nr. 1644.12.56209, eller vippses til: Oslo Fylkeslag: 85977 innen påmeldingsfristen.
Fint om du merker betalingen med navn på kurset.
Påmelding skjer til Oslo Fylkeslag på tlf.: 23 21 50 00, mail: oslo@blindeforbundet.no, senest innen mandag 4. oktober 2021.

12. Høstenergi med grønne måltider.

Høstmånedene er her og det bugner av herlige grønnsaker I hagen og butikken. La oss lage noen enkle sunne retter sammen, som du kan bruke I tillegg til det du pleier å spise eller som et måltid I seg selv!
Vi vil bruke squash, blomkål, rødbet, tomater, agurk og urter i tillegg til noe korn, nøtter og frø som tilbehør. Oppskriftene er uten gluten og melk, har du spørsmål om allergier eller matvarer spør i god tid. Fokuset er på grønnsaker brukt til lunsj eller middag. Maten lager du på ditt kjøkken, og da trenger du vanlig kjøkkenutstyr i tillegg til kjøkkenmaskin med knivblad eller en større bolle med kniver til stavmikseren. Handleliste sendes ut på forhånd, så vi alle er klare når vi møtes online. Oppskriftene får du på mail etter kurset. Skal vi virkelig opprettholde energien I hverdagen er det viktig å ta vare på seg selv. 5 om dagen er et kjent begrep, men kan være vanskelig å gjennomføre. Her får du inspirasjon til å få det inn i dine daglige måltider. Vi lager noen få retter sammen og snakker om flere måter å bruke grønnsaker på.

Velkommen onsdag 22. Og 29. September kl 19-21 til Zoom møte, hvor vi lager enkle sunne matretter sammen og deler tips og triks for en energifylt høst. Påmelding til Oslo Fylkeslag, tlf.: 23 21 50 00, mail: oslo@blindeforbundet.no, eller Nina Johnsen, mail: nina.joh@online.no, senest innen 14.09.21. Deltagelse koster kr 100,-. Pengene settes inn på bankkonto nr. 1644.12.56209, eller vippses til: Oslo Fylkeslag: 85977. Fint om du merker betalingen med navn på kurset.

13. Nye medarbeidere i Norges Blindeforbund Oslo

Vi ønsker både Ragnhild Mathilde Grinaker og Linda Marie Villund velkommen som nye aktivitører i Oslo Fylkeslag!
Ragnhild Mathilde Grinaker som aktivitør i 40% stilling med ansvar for medlemstilbudene våre på ettermiddag og helger i samarbeid med bl.a. Aktivitetsutvalget og Integreringsutvalget. Ved siden av studier i psykologi og pedagogikk har Ragnhild jobbet som miljøarbeider, kundekonsulent og barnehageassistent. Hun starter nå på masterstudiet i psykologi kombinert med aktivitørstillingen hos oss.

Linda Marie Villund som aktivitør i 60% stilling med ansvar for Seniorklubben og andre medlemsaktiviteter på dagtid. Linda er utdannet hjelpepleier og har bl.a. jobbet på øyelegesenter og innen eldreomsorg.

14. Bærekraftpris for beste masteroppgave, Universitetet i Oslo

Vi gratulerer vinnerne av Universitet i Oslos bærekraftpris for beste masteroppgave og spesielt Yngve Bråten som i sin vinneroppgave The (dis)abilisation of environmental governance: A qualitative exploration of the ‘disabling effects’ of Oslo’s climate strategy” analyserer om Oslos klimastrategi er inkluderende ovenfor personer med funksjonsvariasjon. Han fant at klimastrategien blant annet har ført til at flere blinde og rullestolbrukere har blitt utestengt fra Oslo sentrum og at blinde og rullestolbrukere i ulik grad har blitt nektet tilgang til klimavennlige transporttilbud. Vi i Norges Blindeforbund Oslo deler Yngve Bråtens håp om at denne bærekraftprisen kan bidra til å rette oppmerksomhet mot hvordan Oslo, og andre byer, kan realisere rettferdige og inkluderende grønne skifter. Vi er derfor svært glade for at Universitetet i Oslo (UiO) også har sett viktigheten av forskningen hans, og vi vil følge den videre utviklingen her.

Innstillinger for nyhetsbrev

Åpne nyhetsbrevet i nettleser