Aktiviteter høsten 2020 Telesyn nr. 2

I dag har vi sendt ut informasjonsskrivet Telesyn til alle medlemmer og støttemedlemmer i Telemark. Her kan du lese om alle aktivitetene fylkeslaget og lokallagene i Telemark skal ha høsten 2020. Årsmøte og Høstmøte slås sammen og avholdes lørdag 24. oktober. Vi håper den positive utviklingen fortsetter vedr. korona-smitten, at den holdes på et lavt nivå, slik at vi kan komme igang med aktiviteter etter sommeren.

Nyhetssak fra 30. juni 2020

Her er styret i gang med å brette Telesyn før det sendes ut. Fra v. Øivind Bekkevold, Brit Eikehaug og Svenn Thore Oredalen.

 

 TELESYN nr. 2 2020.

Informasjonsskriv fra Norges Blindeforbund Telemark.

12. mars stoppet Norge opp og mange arrangementer og aktiviteter ble avlyst eller satt på vent. Denne nedstengningen av landet vårt har også preget Blindeforbundet i Telemark. Aktiviteter er blitt avlyst og andre er blitt utsatt. Men ikke alt har blitt innstilt. I denne perioden har deler av styret, medlemskontaktene og daglig leder ringt til neste alle medlemmene våre. Aksjonen har blitt kalt Z i Telefonen. Takk for alle de gode, morsomme, interessante, reflekterende fine samtalene vi har hatt med dere.

Hva skjer videre? Det er vanskelig å planlegge, men vi håper den positive utviklingen fortsetter og at det lettes på flere restriksjoner.

Årsmøtehelga ble avlyst. Et årsmøte må vi ha, så det blir arrangert sammen med Høstmøte lørdag 24. oktober på Bø hotell. Vi setter opp transport. Det blir meget god servering. Egenandel kr. 100,- ,påmelding innen 1. oktober.

 

Tirsdagsklubben: (kl. 11.00 i Arkaden 3. etasje)

Hver første tirsdag i måneden har vi møttes til klubbdag i Arkaden der det har blitt servert et tema og god mat. På grunn av smittevernkrav flyttes klubben til O’Learys i Arkaden (like ved Apoteket). Der er det større plass og vi vil få servering. Vi planlegger møtedager tirsdag:

1. september  Besøk av øyelege. Tema øyehelse.

6. oktober       Siste nytt på hjelpemiddelfronten. Fokus på hjelpemidler som kan gjøre hverdagen enklere.

3. november   Lokal historie.

1. desember    Julemøte med gløgg, grøt og gode kaker.

Turer:

  • 26. til 28. august var det planlagt tur til Skagen. Den må dessverre avlyses på grunn av koronaen.
  •  27. august  Blir det arrangert Blues tur til Blueshuset på Notodden der det blir omvisning, god mat og blues konsert. Egenandel 100,- kr pr person. Det blir satt opp buss. Alle påmeldte vil få tilsendt program. Påmeldingsfrist 17. august.
  • 10. november har vi planlagt tur til Sverige. Vi følger med på reiserådene. Hvis myndighetene åpner for å reise til søta bror, gjennomfører vi turen. Egenandel pr deltaker blir 300,- kr. Påmeldingsfrist 26. oktober.
  • Lokal rusletur: Tirsdag 18. august. Oppmøte kontoret i Arkaden kl. 11.00. Skien sentrum, Brekkeparken, Bryggene. Kafe.
  • Lokal rusletur: Tirsdag 15. september kl. 11.00. Oppmøte ved NAV bygget ved Kammerherreløkka i Porsgrunn. Rådhusparken, promenaden ned til Franklintorget. Kafe.

Konserter.

Suonis høstkonserter har blitt en flott tradisjon. Bli med på konsert i november. Påmelding innen 1. august (må bestille billetter) Ring 35 52 57 21.

 

Barn og Unge. Planlagt aktiviteter høsten 2020:

07. til 09. august. Aktivitetshelg i Bø for familier med blinde og svaksynte barn/unge.  Den aktiviteten går som planlagt. Fulltegnet.

Aktiviteter i Vrådal. Vi inviterer familier med barn/unge som har nedsatt syn til aktivitetsdager lørdag 31. oktober og søndag 1. november ved Straand hotell i Vrådal. Dette blir en kosehelg med ulike aktiviteter som blant annet bading, rebusløp og pinnebrød på bål. Aktivitetshelgen arrangeres sammen med Vestfold. Vi dekker opphold og mat, dere tar ansvar for transport.

Påmeldingsfrist er utsatt til 1. august.

I desember blir det tilbud om teater besøk. Mer info kommer senere.

Yrkesaktiv alder.

Dette er en møteplass der blinde og svaksynte kan komme og utveksle erfaringer og gi hverandre inspirasjon. Her har også noen møter blitt avlyst ,men vi satser på å arrangere tur på kanalen og noen samlinger. Det er planlagt følgende samlinger:

Lørdag 15. august. Tur på Telemarkskanalen. Påmeldingsfrist 1. august. Egenandel 100,- kr.

23. september møte på O’Learys i Arkaden.

29. oktober møte på O’Learys i Arkaden.

26. november møte på O’Learys i Arkaden.

Lokallagene vil prøve å starte opp med møtene igjen til høsten. Smitteverns krav vil bli fulgt.

Grenland lokallag.

Grenland lokallag av Norges Blindeforbund Telemark arrangerer møter hver andre torsdag i måneden på Vestsiden Velferdssenter kl. 18.00. På møtene er det god bevertning, underholdning, aktuelle tema og utlodning.

Møtedager er torsdag:

10. september Underholdning v/ Oldermannslaget

08. oktober Quiz og pizza

12. november Underholdning ved Pors Duo

10. desember Julemøte på Pors klubbhus

Midt Telemark lokallag.

Midt Telemark er lokallaget for kommunene Midt Telemark (Sauherad og Bø) Nome, Seljord og Kviteseid. Lokallagets mål er å være en god møteplass, der man kan møte andre synshemmede og utveksle erfaringer, få informasjon, slå av en prat over en god matbit og kaffekopp. På grunn av koronaen blir møtene arranger på Bø hotell.

Onsdag 23. september kl. 18.00 Diskriminering

Onsdag 18. november kl. 18.00 Historier

Torsdag  3. desember kl.18.00 Julemøte

 

Notodden lokallag.

Lokallaget er en god møteplass der man kan få god informasjon, en god prat og selvfølgelig god mat. Lokallaget ønsker deg hjertelig velkommen til møtene som arrangeres i Huset Vårt kl. 18.00:

Torsdag 17. september. Lokalhistorie.

Torsdag 19. november. Øyelege besøk.

Torsdag 3. desember Julemøte sammen med Midt Telemark lokallag.

Aktivitetene kan bli endret på grunn av koronasituasjonen. Alle arrangementene vil følge gjeldene smittevern krav.

Få hjelp med smarttelefonen din!

Blindeforbundet og MediaLT tilbyr gratis hjelp over telefon!

Har du en smarttelefon og har spørsmål om hvordan du bruker den, er

vi her for å hjelpe deg. Ring 45 1234 55 alle hverdager mellom 9 og 15.

 

Kjenner du noen som har problemer med synet?

Norges Blindeforbund Telemark ønsker å hjelpe alle som har problemer med synet. Våre rehabiliteringskontakter (likemenn)tilbyr følgende:

  • Gratis hjemmebesøk og gode samtaler
  • Informasjon om rettigheter og tilbud
  • Rehabilitering og informasjon om hjelpemidler

Kontakt oss: 35 52 57 21 eller epost telemark@blindeforbundet.no

 

Alle er hjertelig velkommen til møter og turer.

 

Viktig: Ved alle turer må man ha med seg ledsager.

 

PS! Aktiviteter der det er påmelding er det lurt å være raskt ute, ring kontoret 35 52 57 21 / 952 37 536 eller sende epost telemark@blindeforbundet.no

 

Spiller du et spill i Norsk Tipping, kan du være med å støtte oss gjennom grasrotandelen. Bli med og støtt oss:

 

GRASROTANDELEN

Oppgi vårt organisasjonsnummer 975 612 678 til kommisjonær, og støtt oss hver gang du spiller hos Norsk Tipping.

 

Styret i fylkeslaget ønsker alle en riktig god sommer.