50 års jubileum i Alta

Her kan du lese om 50 årsjubileumet som skal være i Alta for alle 3 fylkeslagene i nord.

Dato: Fra 26.08 kl. 11:05 til 29.08 kl. 11:05
Fylke: Troms
E-post: troms@blindeforbundet.no
Telefon: 77685190

Norges Blindeforbund Troms har gleden av å invitere til fellesfeiring i anledning 50-årsjubileum for Norges Blindeforbund Nordland, Troms og Finnmark.
Feiringen skjer i Nordlysbyen Alta i Finnmark, fra og med fredag 27. til og med søndag 29. august 2021. Vi legger opp til ei trivelig helg sammen, i naturskjønne omgivelser preget av ren og klar arktisk luft og vakre høstfarger.
Her er foreløpig program for vår felles jubileumshelg, med forbehold om endringer:
Program torsdag:
Avreise med rutebuss fra Tromsø kl. 16.00.
For de som vil benytte egen bil, må dette avtales hvis utgiftene skal dekkes. De som ikke kan ta buss av tungtveiende årsaker, kan få flybilletten dekket.
Overnatting på Scandic hotell Alta. Hotellet har sentral beliggenhet midt i Alta sentrum, med Nordlyskatedralen, Nordlysbadet og kjøpesenteret Amfi som nærmeste naboer.
Felles bespisning.
Program fredag:
Ekskursjon, for oss fra Troms, som kommer på torsdag: Tur med elvebåt på ville og vakre Altaelva. Opplev Europas største canyon og verdens beste elv for fiske etter stor atlanterhavslaks. Vi tar buss fra Alta til Sorrisniva, stedet hvor selve turen på elva starter. Alle får utdelt redningsvest, før den guidete turen fortsetter oppover elva i lange og trygge elvebåter.
Konsert i den vakre Nordlyskatedralen. Katedralen er Altas viktigste kirke og har en fantastisk akustikk.
Sosial sammenkomst.
Program lørdag:
Felles bespisning
Valgfri ekskursjon 1: (for de som ikke fikk anledning på fredag)
Tur med elvebåt på ville og vakre Altaelva, for de som ikke dro på fredag. Opplev Europas største canyon og verdens beste elv for fiske etter stor atlanterhavslaks. Vi tar buss fra Alta til Sorrisniva, stedet hvor selve turen på elva starter. Alle får utdelt redningsvest, før den guidete turen fortsetter oppover elva i lange og trygge elvebåter.
Valgfri ekskursjon 2:
Guidet tur til Pæska. Vi kjører med buss til stedet, som ligger et par mils vei oppover den frodige Altadalen. Pæska er ett av tre områder i Alta hvor det hugges skifer, og området kalles gjerne Altas tak. Vel framme skal vi inn på Pæskatun AS, hvor det blir foredrag om skiferens historie før og nå, skiferdemonstrasjon med en ekte skiferdriver, samt noe varmt å drikke og litt å bite i. Kanskje du selv får klippe til ei skiferflis. Uansett, opplev skiferarbeid på nært hold og nyt den fine utsikten.
Festmiddag
Underholdning med dansbar musikk.
Program søndag:
Frokost
Museumsbesøk. Vi går ombord på bussen og kjører til Alta Museum, en kort reise på rundt fem kilometer. Alta Museum er også et verdensarvsenter for bergkunst, og har mange fine utstillinger knyttet til livet i nord. Og sist, men ikke minst, fantastiske uteområder med helleristninger hvor du kan gå på gangveier med taurekkverk og godt merkete stier. På museet får vi egen guide, og der har de også kafé for den som vil ta seg en matbit i flotte omgivelser. Fra museets terrasse kan du nyte den friske fjordluften og vid utsikt over Altafjorden.
Avreise fra Alta med rutebuss kl. 13.15. Ankomst Tromsø rundt 21.00.
Overnatting på Smart hotel for de som må være over til mandag.
Priser:
Egenandel er som for et årsmøte kr. 500 + kr. 200 for enkeltrom, samme pris for ledsager. Dobbeltrom kr. 1000.
Elvebåttur kr. 1.400. Andre aktiviteter er inkl i hotellprisen.
NB! Vi oppfordre alle til å ha med egen ledsager, da vi ikke har ledsagere tilknyttet til fylkeslaget.
Programmet er utarbeidet i samarbeid med Finnmark fylkeslag som er vertskap.
Mer informasjon og detaljert program kommer senere.
Med det sier vi vel møtt til Alta i slutten av august - til et innholdsrikt og sanselig 50-årsjubileum for Blindeforbundets nordligste fylkeslaglag.
Påmeldingsfrist: 20. mai 2021.