Litt om framtidens busstilbud

Nyhetssak fra 11. oktober 2017

Fra første juli neste år skal Boreal ta over busskjøringa i Kristiansand Det er de samme sjåførene som kommer til å kjøre, selv om det blir nytt selskap. De nye bussene blir hvite.

Boreal har kontrakt på sju år, med opsjon på tre år. Ruteopplegget blir nesten det samme som det har vært, men med stor vekst i Kristiansandsområdet. Det satses stort på buss for å hindre at personbiltrafikken øker.

Det skal satses på miljøeffektive busser. Alle bybussene i Kristiansand blir hybrid.

Det skal opprettes to linjer som bare skal ha elbuss. Dette blir rutene til Eg og Grimsmyra-Lund. Alle bussene skal kjøre på strøm gjennom sentrum. Bussene skal være universelt utformet.

I Søgne, Sogndalen, Vennesla og Tveit blir det forstadsbuss med lav-gulv. Det blir også laventre på bybussene.

Det nye er at man skal kunne gå inn både foran og på midten. Det vil da være kortlesere også midt i bussen. Det er en utfordring at det er vanskelig å høre elbusser. Det er ikke satt krav til at bussene skal ha lyd.

Ellers vil jeg minne dere om at månedskort kan brukes i begge fylker. En kan altså ta buss fra Flekkefjord til Risør på samme kortet. Eventuelt til Hovden om man ønsker.  Uansett om en velger månedskort eller et annet kort så er det utrolig lettvint, billigere og greit. Du slipper å rote fram småpenger til billett og sjåføren slipper å bli utsatt for ran...

Tekst: Charlotte Wesenberg