Vellykket tur til Skibergfjell

Lørdag 10/9 møttes 19 turglade personer på bensinstasjonen i Hof, for å utfordre Vestfolds høyeste fjell, Skibergfjell 632 moh.

Nyhetssak fra 14. september 2016

Været viste seg ikke fra sin beste side, det var overskyet og lavt skydekke, men det la ingen demper på entusiasmen eller pågangsmotet.

Med Linda, mann og to ivrige barn i spissen, hadde vi stø kurs innover i flott turterreng, stort sett på bred og fin sti, men med enkelte mer utfordrende partier. Her ble solidaritet og omtanke vist til fulle, og alle hjalp hverandre opp og ned i ulent terreng.

Vi rastet på det vakreste utsiktspunktet, kalt Vestfjellet ( som er målt til 634 moh, og faktisk er den høyeste toppen) Herfra ser man vannene Øksne og Hajern, de veldige skogene mellom Lågen og Eikeren, og har Skrimfjell og Lifjell som et mektig bakteppe.

Med fornyet energi i kropp og sinn satte vi kursen tilbake til parkeringen, og dro deretter til vakre Eidsfoss Kro hvor vi spiste og koste oss og var enige om at vi hadde hatt en flott tur sammen, og det kom forslag til andre turer vi kan ta ved en senere anledning.

En ekstra takk til dere som fyllte opp bilene deres, og var med på å få alle opp og ned av fjellet og til togstasjoner.

VEL GJENNOMFØRT ALLE SAMMEN ! Gleder meg til neste tur!

Grete Lill Olsen

Deltagere til Skibergfjell