Små bestevenner

Svaksynte Noah fikk oppleve hvor mye kjærlighet som kan komme tassende på fire bein

Det er spesielt og kjempemoro å få oppleve dette, forteller en rørt mor, etter å ha gått en runde i blinde med førerhunden Gan på hundeskolen Veiviseren i Vestby.

Familien Hammer-Olsen fra Skien var raske med å sende inn en søknad til Drømmetanken, som sammen med Blindeforbundet og Norsk Tipping ville gi et innblikk i livet som førerhundbruker.

- Det var viktig for oss å lære mer om fremtiden til sønnen vår, forteller foreldrene Linn og Tommy – som begge fikk super respons etter å ha prøvd seg bak førerhunden.

Mange følelser ble satt i sving for foreldrene, som har søkt den erfaringen de kan få som blind etter at Nohas synshemming ble kjent.  For pappa Tommy var det veldig beroligende at man kan få en så god hjelper og en venn for livet i en førerhund.

- Man går noen runder med seg selv som forelder når man blir satt i en situasjon hvor barnet ditt ikke kan se. Når det ble slik med Noah vil vi ha mest mulig informasjon, og vi vil lære alt vi kan. At vi vant det her var helt topp!

Det ble også en stor dag for Noah, som ble populær blant de søte valpene hos Veiviseren. Gladgutten smilte fra øre til øre, og var flink til å klappe de fremtidige førerhundene varsomt.

- Vi ønsker å gjøre Noah kjent og fortrolig med hunder, men vi gjør det i like stor grad for vår egen del. Å treffe noen som bruker førerhund og høre hvordan de jobber har vært helt fantastisk.

Førerhunden er ett av de beste hjelpemidlene en blind eller svaksynt kan få for å kunne leve et selvstendig liv. Bestill førerhundkalenderen 2017 med de nydelige valpene– og støtt Norges Blindeforbunds førerhundarbeid som gir frihet og livsglede.

Svaksynte Noah fikk oppleve hvor mye kjærlighet som kan komme tassende på fire bein