Gladsak fra sykehuset i Nepal

– Mitt navn er Bishnu Sara Magar. Jeg ble født i Savakot i Rapti-distriktet. Jeg er 70 år og vet ingenting om mine slektninger. Selv ikke noe om mine foreldre. Slik starter den korte meldingen vi fikk fra Lamahi øyesykehus.

Nyhetssak fra 22. mai 2017

Bishnu Sara Magar får øynene sine undersøk på Lamahi øyesykehus i Nepal.

– Allerede som 14-åring ble jeg gift og etter noen få år forlot min mann meg. Jeg jobbet som hushjelp i andres hjem. Med alderen ble kroppen min svakere og synet begynte å svikte meg. For to år siden ble jeg helt blind. Jeg måtte tigge for å ha nok penger til mat.

En dag – en fin dag – kom to generøse herremenn; Kali Darlami og Obi Darlami. De tok meg med til Lamahi øyesykehus. En lege sjekket øynene mine. Jeg hadde grå stær og fikk vite at en enkel operasjon kunne gi meg synet tilbake. Jeg hadde ikke penger til en slik operasjon. Sykehuset vurderte min situasjon og tilbød meg gratis operasjon. Mitt første øye ble operert 17. mars 2017. Bandasjen ble tatt av dagen etter. Jeg så igjen og alt var klart! Sykehuset, legen som hadde operert meg, andre ansatte og de to snille herremennene. Min lykke er ubeskrivelig! Takk for Lamahi øyesykehus og deres ansatte!

Bishnu Sara Magar smiler etter at bandasjen på hennes venstre øye er tatt av på Lamahi øyesykehus.