Gledelig budsjettforslag fra KRF

Kristelig Folkeparti (KRF) har nå lagt frem sitt alternative budsjett for 2018.

Nyhetssak fra 02. november 2017

Arkivbilde av Blindeforbundets Sverre Fulglerud (til venstre), KRFs Hans Fredrik Grøvan og forbundsleder i Norges Blindeforbund Unn Ljøner Hagen.

Her legges det inn økt satsing på transportordning (TT) med 22,6 millioner kroner, 27,5 millioner kroner til økt støtte til studieforbund, 4,3 millioner kroner til aktivitetskurs for synshemmede, 600.000 kroner til Telefonavisa og støtte som gir 120 timer til ordningen med lese– og sekretærhjelpsordning til dagliglivet.

– Vi er veldig glade for at KRF nå prioriterer som de gjør i sitt budsjett. En økt satsing på TT vil gi mye bedre transport til synshemmede og rullestolbrukere i flere nye fylker, sier forbundsleder Unn Ljøner Hagen i Norges Blindeforbund 

Økt støtte til studieforbund vil gjøre at det også i 2018 vil bli viktige kurs for synshemmede på samme nivå som i 2017. Dette er blant annet kurs i å bruke smarttelefon.

Økt støtte til aktivitetskurs gir viktig opplæring til synshemmede.

I disse kursene gis det blant annet opplæring i bruk av data, smartteknologi og punktskrift. 4,3 millioner kroner til aktivitetskurs for synshemmede.

Støtten til telefonavisa, 800 58 600, vil gjøre at den vil være reddet og dermed vil et viktig tilbud også være der i 2018.

– 120 timer til lese– og sekretærhjelp til dagliglivet vil gi helt nye muligheter til viktig hjelp i hverdagen til å lese bruksanvisninger, innholdsfortegnelser og post, avslutter en fornøyd Ljøner Hagen.