Ny funksjon på NRK TV

I dag har NRK TV oppdatert knappen der du kan veksle mellom å skru av eller på undertekster i nettspilleren. Nå kan du også slå av eller på synstolking. NRK ønsker tilbakemelding på funksjonen fra deg.

Nyhetssak fra 19. september 2018

Skjermdump fra serien Lovleg på NRK TV. I nedre høyre hjørne sees menyen for valg av tekster av/på og synstolking av/på.

Om man nå trykker på knappen for undertekst vil det dukke opp en meny hvor brukerne kan velge mellom undertekst og andre tilgjengelighetsvalg slik som tegnspråktolking eller synstolking der hvor dette finnes.

Dette vil ikke erstatte dagens kategorisider for synstolket eller tegnspråktolket innhold, men det vil nå også bli mulig å velge et program fra forsiden til NRK TV og deretter velge hvilken versjon man ønsker å se.

Og om du skulle lure, så vil nettleseren din huske hvilke tilgjengelighetsvalg du har gjort. Dette gjør at om du ser på "side om side" og trykker på undertekstknappen og velger synstolking, så vil nettleseren din gi deg den synstolkede versjonen når du senere eksempelvis skal se "Lovleg".

Vi skal jobbe videre med å gjøre NRKs innhold stadig mer tilgjengelig og ønsker derfor dine tilbakemeldinger på den nye knappen og menyen bak denne. Send derfor gjerne dine tilbakemeldinger på hvordan dette oppleves til slik at dette kan tas med når vi skal videreutvikle knappen og den tilhørende menyen.