Fylle opp og skjenke i kanne, glass eller kopp

Vite når det er fullt

Ha en finger litt ned i glasset eller koppen og kjenn etter når det fylles. En annen mulighet er å løfte og hold glasset eller koppen opp mens du skjenker. På denne måten kan du kjenne tyngden for fullt glass. Dessuten kan problemet unngås ved å bytte ut kaffekopp eller glass med et stort krus med rikelig plass. I noen tilfeller kan man høre etter lydforandring i glasset eller koppen når det fylles. Velg glass eller kopp som har kontrast til det som skal skjenkes, for eksempel lys kopp til kaffe. Nivåindikator er blir også brukt. Plasser da indikatoren på kanten av koppen. Når koppen er full gir indikatoren fra seg lydsignal og vibrasjon.

Treffe riktig og unngå søl

Hold kartongen/kannen helt inntil glasset/koppen, og løft koppen og kannen i hver sin hånd mens du skjenker i. Dersom kartongen er full: åpne kartongen, og hold glasset i den ene hånden og kartongen i den andre. Begynn med å støtte kartongen inntil bordkanten og skrå den gradvis mens du heller oppi glasset som du hele tiden holder inntil tuten på kartongen.

Treffe koppen med tuten

Kjøp en TV-kanne med tydelig, noen centimeter lang tut. Sett tuten over kanten på koppen og hell.

Vite om kannen er åpen

Hvis kannen ikke har taktil prikk på lokket, kan du selv merke lokket med en selvklebende markeringsknott.

Unngå søl på benken

Sett TV-kannen i vasken og fyll den opp der. Bruk eventuelt også en trakt.  Det er også smart å koke opp samme mengde vann i kjelen eller trakteren  som det som går i TV-kannen, for eksempel ved å bruke TV-kannen til å fylle kjelen eller trakteren før koking.

Vite når glass eller mugge er full

Hold glass/mugge helt opp til springen. Lyden endrer seg når det fylles opp.

Unngå at det kommer for mye juice ut av kartongen på en gang

Stikk hull med en gaffel ved siden av helletuten. Det gjør at det letter på trykket i kartongen, slik at ikke alt kommer med en gang.