Evenes syn- og mestringssenter

Velkommen til Evenes syn- og mestringssenter! Her lærer du å mestre hverdagen med nedsatt syn.

Evenes syn- og mestringssenter ligger i Evenes kommune, helt nord i Nordland fylke. De nærmeste byene er Narvik i sør og Harstad i vest. Senteret ligger ved Ofotfjorden, omgitt av frodig skog og høye fjell. Senteret er først og fremst et kurssted der synshemmede over 67 år får opplæring i å mestre hverdagslivets utfordringer.

 

Her er naturskjønne og flotte turområder, så vel som muligheter til naturopplevelser i senterets hageanlegg eller nede på brygga. Senteret omkranses av flere kilometer med turløyper som er tilrettelagt for synshemmede, med gode ledegjerder som både gir støtte og viser vei.

 

Evenes syn- og mestringssenter er et hjemmekoselig senter for svaksynte og blinde med 21 gjesterom. Våre største kvaliteter er den gode husmannskosten basert på nordnorske råvarer, nærheten mellom gjester og medarbeidere, flotte kursfasiliteter og tilrettelagte turløyper. 

Senteret har også egen buss, noe som gjør det lett å arrangere utflukter i nærområdet. 

Her får du mer informasjon om kurstilbudene våre.

 

 Evenes syn- og mestringssenter fire personer sitter ved vannkanten og ser utover fjorden

Veibeskrivelse

Evenes syn- og mestringssenter ligger i Forraveien 255, Bogen i Ofoten.

Se Evenes syn- og mestringssenter på kartet til Gule Sider.

Fra Evenes lufthavn mot Bjerkvik:

Etter passering av Bogen i Ofoten, følges E10 i ca 4 km til Østervikkrysset. Det er skiltet i Østervikkrysset ned til Evenes syn- og mestringssenter.

Fra Bjerkvik mot Evenes lufthavn:

Fra Bjerkvik følger man E10 over fjellet vestover mot Evenes lufthavn. Etter ca 22 km kommer man ned mot havet igjen og finner Østervikkrysset. Det er skiltet i Østervikkrysset ned til Evenes syn- og mestringssenter.

Fra Østervikkrysset og ned til senteret:

I Østervikkrysset tar man av fra E10 og kjører ned Forraveien. Her kommer avkjøringen til senteret på høyre side etter ca 3 km.
Senteret er synlig fra veien. Det er i avkjøringen til senteret skiltet med Evenes syn- og mestringssenter.

Ved offentlig transport:

Evenes lufthavn er en liten og oversiktlig flyplass, og personalet er vant med blinde og svaksynte og gir ledsaging både gjennom sikkerhetskontroll og til videre transport.

Vi har opparbeidet oss et godt samarbeid med lokale drosjesjåfører som ved henting på flyplass eller nærliggende bussholdeplasser gir våre gjester god ledsaging og service.

Kontakt oss:

Tlf.: 76 98 48 30
Faks: 76 98 31 60
E-post:
Adresse: Evenes syn- og mestringssenter, 8533 Bogen i Ofoten